De website www.verbouwsubsidies.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Subsidie schilder

Kan jouw woning wel een likje verf gebruiken, maar heb je geen zin zelf de ladder op te gaan? Dan kun je een schilder inhuren. In sommige gevallen kun je hiervoor zelfs een subsidie aanvragen. Daarnaast kun je profiteren van een laag btw-tarief op de arbeidskosten en gebruikte materialen.

Verschillen subsidie schilder per gemeente
Landelijk zijn er vrijwel geen mogelijkheden om subsidie aan te vragen voor schilderwerk, tenzij je bijvoorbeeld in een monumentaal pand woont. Lokaal zijn er soms nog wel subsidies beschikbaar om woningverbetering te stimuleren. Op de website van je gemeente kun je zien of er een regeling is waarvan je gebruik kunt maken.

Laag btw-tarief in plaats van subsidie schilder

Beperkte subsidiemogelijkheden dus, maar een regeling waar je wel gebruik van kunt maken is het lage btw-tarief voor isolatie, schilderwerk en stukadoren. Deze btw-verlaging houdt in dat je geen 21% btw betaalt op materiaal- en arbeidskosten voor werkzaamheden die in bovenstaande categorie├źn vallen, maar slechts 9%. Afhankelijk van de grootte van je klus kan je korting aardig oplopen. De regeling is alleen geldig voor particuliere woonhuizen van minstens 2 jaar oud. Het maakt niet uit of je het direct met een schilder regelt of met een aannemer, al geldt natuurlijk over het algemeen wel dat hoe minder schakels ertussen zitten, hoe goedkoper het eindbedrag zal zijn.

Profiteer van lage BTW

Omdat het lage btw-tarief geen subsidie is, hoef je deze niet aan te vragen. Het aannemers- of schildersbedrijf met wie je in zee gaat, moet het lage btw-bedrag in de factuur verwerken. Soms is het zo dat de schilder tijdens zijn werkzaamheden tegen gerelateerde klusjes aanloopt, bijvoorbeeld een dorpel die door houtrot vervangen moet worden. Omdat dit soort klusjes te ver afstaan van zijn gewone schilderswerkzaamheden, betaal je voor dit deel van de werkzaamheden het volle btw-tarief.

Laat je vrijblijvend adviseren
Gebruik het volgende formulier om in contact te komen met max. 4 schildersbedrijven die je graag een offerte toesturen. Gratis en vrijblijvend!