De website www.verbouwsubsidies.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Subsidie energiebesparing

Er zijn redenen genoeg om te investeren in energiebesparende maatregelen. Uiteraard is het beter voor het milieu, maar ook de besparing op energiekosten kan een reden zijn om hiervoor te kiezen. Er is echter ook een grote drempel om het niet te doen: geld. Want hoewel energiebesparende maatregelen op lange termijn geld kunnen opleveren door een lagere energierekening, kan het flinke aanschafbedrag je op korte termijn tegenhouden om de stap te wagen.

Subsidie energiebesparing vanuit ISDE

De Investeringssubsidie Duurzame Energie maakt het mogelijk om subsidie aan te vragen voor bepaalde apparaten die een energiebesparing tot gevolg hebben. Het gaat hier specifiek om warmtepompen, pelletkachels, zonneboilers en biomassaketels. Verder zijn er geen landelijke regelingen ter bevordering van energiebesparing. Kijk voor de zekerheid nog even op de website van je gemeente, want het kan best zijn dat bij jou in de regio nog wel een subsidie beschikbaar is.

Laag btw-tarief voor het isoleren van je woning

Energiebesparen kun je op meerdere manieren doen. Je kunt een zuinige cv-ketel kopen, dubbelglas aanschaffen of je woning beter isoleren. In dat laatste geval, het aanbrengen van isolatie, kun je in ieder geval profiteren van een lager btw-tarief van 9%. Dit tarief geldt zowel voor de arbeidsuren als de kosten van het materiaal. Dat is een aanzienlijk verschil met de 21% btw die je normaal gesproken moet betalen.

Financier je investering

Een subsidie energiebesparing is voor jou niet mogelijk. Jammer, maar niet het einde van de wereld. Heb je weleens gedacht aan een financiering? Speciaal voor energiebesparende werkzaamheden zijn er diverse leningen in het leven geroepen die je in staat stellen een flink bedrag te lenen tegen een gunstige rente. Voorbeelden hiervan zijn de Duurzaamheidslening, de Regeling Groenproject en de Energiebespaarlening. Gooi je wensen dus niet te makkelijk overboord en kijk ook eens of zo’n lening voor jou een optie zou zijn.

Vakmannen vergelijken?

Vergelijk gratis de prijzen van specialisten in jouw regio. En kies voor de beste deal. Hierdoor kun je besparen op de kosten die je moet maken.