De website www.verbouwsubsidies.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Subsidie airco

Daar waar je in het verleden zomers meemaakte waarbij de temperatuur nauwelijks boven de twintig graden uit kwam heb je tegenwoordig te maken met zomers die minimaal één tot twee hittegolven hebben. Mede om die reden gaan steeds meer huiseigenaren over tot de aanschaf van een airco. Zo’n airco is een kostbare aanschaf. Je zal er wel jaren plezier van hebben, maar op het moment zelf moet je behoorlijk diep in de buidel tasten.

Subsidie krijgen op een airco?

In het verleden was het zo dat nagenoeg iedere aankoop die jij als particulier deed op de een of andere manier werd gesubsidieerd. Vandaag de dag zal je harder moeten zoeken.

Wat voor airco kies je?

Wie kiest voor een normale airco zal daar geen cent subsidie voor kunnen krijgen. Wanneer je echter kiest voor een warmtepomp met een lucht/lucht systeem krijg je wel subsidie.

Het klinkt tegengesteld; een warmtepomp als airco kopen, toch zijn deze warmtepompen een soort airco. Ze hebben 2 standen waarin ze werken. De verwarmende stand waarmee in de winter warme lucht in je woning wordt geblazen. Daarnaast heb je ook de koelende stand waarmee in de zomer de warme lucht van buiten wordt omgevormd naar koele lucht voor binnenshuis.

De ISDE-regeling

Een lucht/lucht airco van dit systeem koop je met een subsidie van de overheid. Deze subsidie zal afhangen van het vermogen wat de warmtepomp levert. Je maakt dan gebruik van de ISDE-regeling. Voor een systeem met een vermogen tot 3,5 kW krijg je een subsidie van 1000 euro. Dat scheelt toch al snel wanneer je een dergelijke aanschaf doet. Je moet deze subsidie wel zelf bij de overheid aanvragen, en daarbij moet je de aankoopbonnen goed bewaren. Ook lang na de aankoopdatum want er vinden willekeurige controles plaats.

Laat je vrijblijvend adviseren door specialisten
Gebruik het volgende formulier om in contact te komen met max. 4 aircobedrijven die je graag een offerte toesturen. Gratis en vrijblijvend!

Wil je eerst meer weten over bijv. de soorten airco’s en de gemiddelde prijzen? Ga dan naar deze website over airco’s.