De website www.verbouwsubsidies.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Subsidie aanbouw

Een aanbouw aan de woning heeft vaak het doel om meer woonruimte en wooncomfort te creƫren. Je zou verwachten dat de overheid daar zeker niet aan meebetaalt, maar in sommige gevallen kun je wel degelijk subsidie aanvragen. Als je de aanbouw voor een gehandicapt of ouder persoon bouwt bijvoorbeeld, of als je veel rekening houdt met duurzaamheid. Hieronder vind je daarover meer uitleg.

Subsidie aanbouw vanuit de WMO

Senioren en gehandicapten hebben meer zorg nodig. Om deze zorg te kunnen bieden, is het soms noodzakelijk een woning te verbouwen of een aanbouw te plaatsen. Zo heeft de persoon in kwestie wel zijn of haar eigen plek, maar ook de benodigde zorg binnen handbereik. Dit soort woningaanpassingen komen soms in aanmerking voor een vergoeding vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Het nadeel is dat je er zeker niet vanuit kunt gaan dat je subsidieaanvraag wordt gehonoreerd en dat gemeenten de vrijheid hebben zelf te bepalen hoe ze met deze regeling omgaan, wat leidt tot grote onderlinge verschillen.

Subsidie vanuit duurzaamheidsoogpunt

Veel kleine aanbouwen hebben een plat dak. Al eens gedacht om hier een groen dak van te maken? In sommige gemeentes kun je hiervoor subsidie krijgen. Als je je aanbouw voorziet van goede isolatie en dubbelglas, kun je in sommige gevallen ook een lening krijgen tegen een laag tarief. De werkzaamheden om de aanbouw te isoleren vallen daarnaast onder een laag btw-tarief van 9%. Dit lage tarief geldt voor de arbeidskosten en de kosten van het materiaal. Als je meer wilt weten over de regelingen waarmee jij je voordeel kunt doen als je een aanbouw wilt laten bouwen, vraag diverse lokale ondernemers dan zeker naar de mogelijkheden. Zij zijn op de hoogte van de plaatselijke subsidies en voordelen. Bovendien kun je kiezen welke ondernemer voor jou de gunstigste prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Vakmannen vergelijken?

Vergelijk gratis de prijzen van specialisten in jouw regio. En kies voor de beste deal. Hierdoor kun je besparen op de kosten die je moet maken.