De website www.verbouwsubsidies.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Aannemer subsidie

Voor allerlei klusjes aan je woning kun je een aannemer inschakelen als je het zelf niet wilt of kunt doen. Het verwijderen van een asbestdak, het plaatsen van dubbelglas en het isoleren van je woning zijn enkele voorbeelden van werkzaamheden die je door een aannemer uit kunt laten voeren. In sommige gevallen kun je hiervoor een subsidie krijgen van de overheid of gemeente.

Subsidie aannemer in geval van asbest

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Vanwege de veiligheidsmaatregelen en het veilig afvoeren van het materiaal, kunnen de kosten voor het verwijderen van een asbestdak aardig oplopen.

Subsidies ter bevordering energiezuinigheid

De Rijksoverheid investeert graag in initiatieven die energiebesparing ten goede komen. Wil je een aannemer inhuren om je verwarmingssysteem onder de loep te nemen, dan is het goed om te weten van de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie). Deze subsidie geeft je financiƫle ondersteuning als je een pelletkachel, biomassaketel, zonneboiler of warmtepomp wilt aanschaffen. Wil je je woning energiezuiniger maken door deze te isoleren, dan kun je voor zowel de arbeidskosten als de materiaalkosten gebruikmaken van het lage btw-tarief van 9%.

Bepaalde klussen vallen onder laag btw

Naast bovengenoemde isolatiewerkzaamheden geldt het lage btw-tarief ook voor stukadoren en schilderswerkzaamheden. Als het goed is verrekent de aannemer dit lage btw-tarief automatisch op de factuur. Je hoeft dit niet aan te vragen bij de overheid.

Regionale mogelijkheden

Soms bieden gemeentes speciale subsidies aan. Zo is er in bepaalde regio’s een subsidie die 55-plussers stimuleert om een aannemer in te huren voor bijvoorbeeld het verplaatsen van bad- en/of slaapkamer naar de benedenverdieping, zodat ze langer thuis kunnen wonen. Deze regelingen zijn niet landelijk geregeld en verschillen per regio. Controleer of er iets dergelijks is en of je aan de voorwaarden voldoet. Vaak kan de aannemer je ook vertellen van welke regelingen je gebruik kunt maken.

Vakmannen vergelijken?

Vergelijk gratis de prijzen van specialisten in jouw regio. En kies voor de beste deal. Hierdoor kun je besparen op de kosten die je moet maken.